dimarts, 20 d’agost del 2013

Truita de patates amb all negre

Avui toca publicar un aperitiu que us pot semblar una bajanada però que per mi té molt de mèrit. Per fi he trobat una aplicació al magnífic all negre que em van portar del Japó -ojo al dato- al març!! (estem a finals d'agost...)
Em nego a explicar com es fa una truita de patates... cadascú la fa a la seva manera: amb o sense ceba, crueta o ben quallada, afegint algun ingredient secret o seguint la recepta bàsica. Jo ja sé com m'agrada a mi, vosaltres feu la vostra.
...total... que la feu a daus, com per fer un aperitiu. I empaleu cada dau amb una làmina d'all negre.
Ara ve la història de l'all negre. Ho dic de memòria sense la viquipèdia oberta en una altra finestra. Resulta que els japonesos han descobert una forma per "envellir" l'all, de manera que suavitza el seu aroma original -als japonesos no els agrada gaire- i millora alguna de les seves virtuts saludables. Amb aquest "procés" adquireix un color negre... pero negre, negre i unes notes dolces com de regalèssia i una textura tova, quasi cremosa. Tot en conjunt el fan un ingredient molt particular i segons tinc entès, molt apreciat a la actual cuina japonesa autòctona.

Bé colla, que si teniu curiositat per aquest invent i al final trobeu all negre o us el regalen i no sabeu que fer-ne , aquí teniu una opció. Salut!

6 comentaris:

  1. Bien...!!!!. Ja puc posar comentaris... :).

    Una pregunta q et volia fer: Això de l'all negre, que cada cop en sento parlar més... Saps si es pot aconseguir aquí?.

    Alguna pista per no anar a fer el ridícul... ;)

    Salut!

    ResponElimina
  2. Jo en tinc de sobres. Si passes per la botiga te'n regalo uns quants! Ara, comprar-los, no se on. Jo tinc diversos contactes que van i venen del Japó sovint i aixi m'apanyo. Pero si vols tastar-lo i endur-te'n uns quants a casa, ni ho dubtis. Avisa'm i t'ho preparo. Salut!

    ResponElimina
  3. Gràcies Àngel,

    Ja havia vist el teu comentari, però sense un PC, em fa més mandra escriure als blogs (amb l'IPad el teclat i blogger no són amics).

    Si veig que puc utilitzar-los, ja t'aviso i si encara en tens perfecte. El "problema", es que ara em venen dies de feina, cuinar mínim i molt menú fora de casa.

    Salutacions..!!

    ResponElimina
  4. Igualment! (la mandra...)
    Jo el tinc des del febrer i encara dura, és de llarga conservació. Benvinguda la feina, que no falti. Jo deixo una bosseta a la botiga amb el teu nom, passa quan vulguis (en horari de botiga 9:30-21 sense previ avis) però està bé tastar-lo ja que sense fer-ho costa trobar-li utilitat. A la teva disposició.
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo fa temps que el faig servir, aquest no ve del Japó, es xinés i el compro aquí. http://ajonegro.es/?pcategory=ajo-negro.

      Elimina

gracies pel comentari, aviat et contestaré