diumenge, 18 d’agost del 2013

Fals sandwich de peus de porc amb gambetes

Corria l'any mil set-cents i escatx, quan al quart compte de Sandwich, amant dels jocs de taula fins a la malaltia, després de moltes hores jugant va demanar als seus sirvents un tros de carn entre dues llesques de pa per poder menjar amb una sola mà i seguir jugant a la vegada. Des de llavors, al menjar entre dues llesques de pa anglès, i la resta de pans per extensió, se'l coneix popularment com a sandwich.
El plat d'avui té aspecte de sandwich però tècnicament no ho és... em faré el cuiner guai i l'anomenarem "fals sandwich" i semblaré molt cool.

Ingredients:
2 peus de porc
1 grapat de gambetes pelades de les congelades
Pa ratllat

Haureu de coure els peus de porc uns 45 minuts en olla exprés amb aigua, sal i una fulla de llorer.
Els retireu i deixeu refredar el just per poder-los treballar.
Els desosseu a mà o a ganivet, com tingueu més traça. Llavors piqueu la carn resultant i la mescleu amb les gambetes descongelades i picades també. La calor residual dels peus de porc i el posterior cop de forn cuinaran les gambetes.
Ho emmotlleu en un motlle (evidentment) d'emplatar quadrat i ho deixeu refredar a la nevera per tal que solidifiqui. Us resultarà un quadrat d'aquest poti-poti de peus i gambes.
Agafeu aquest quadrat i arrebosseu-lo amb pa ratllat ben finet. Agafarà tal qual l'aspecte d'un sandwich.
Enforneu a temperatura alta per tal de torrar el pà sense fondre la gelatina dels peus. Cinc minuts a 250ºC seran suficients. De totes maneres vigileu el forn que ja se sap que cadascun té els seus tempos.
Talleu-lo en diagonal com si es tractés d'un sandwich real per treballar-vos una mica la presentació i aconseguir l'efecte de fals sandwich. Al fons del  plat poseu una miqueta d'oli per lubricar el pas per boca de la menja.
Porteu-lo a taula i a gaudir! Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

gracies pel comentari, aviat et contestaré