divendres, 26 de juliol del 2013

Pipirrana Còctel

Mira! Avui m'he inspirat i he fet un "còctel" a l'estil dels que fan al restaurant Futami (que de còctel només ténen el got).
La pipirrana, si no la coneixeu, és una amanida d'hortalisses submergida en aigua per a major frescor i textura cruixent dels ingredients. I el format, a més de la inspiració futàmica, es deu també a un descobriment casual amb unes olives que venem a la botiga.
Anem per feina. Ingredients per racció:
1/4 de cogombre
1/2 tomàquet de penjar
1 oliva Gordal
Aigua molt freda
Oli d'oliva verge extra

Posem la oliva al fons del got. Pelem el cogombre i el tallem a dauets petits. També tallem el tomàquet. Ho dipositem a sobre de la oliva. Omplim amb aigua molt freda i sobre l'aigua amanim amb un o dos mil.límetres d'oli. Deixeu-ho a la nevera unes hores fins que tot es refredi.
Aquesta amanida es menja amb cullereta. De manera que quan extraiem les hortalisses s'impregnen d'una pel.lícula d'oli i queden ben fresques per l'aigua gelada i amanides amb l'oli.
Decoreu amb una rodanxa de cogombre i serviu.
Salut i bon profit!

PD: Aquesta recepta l'he duta a terme amb la collita del primer cogombre del meu hortet! Què bé!! Iupi!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

gracies pel comentari, aviat et contestaré