dimarts, 16 de juliol del 2013

Sopa de papaia i meló

La recepta d'avui parteix de la presentació amb la que em van servir una crema de porros i espàrrecs a l'estimat restaurant Etapes (al costat de la feina). Dues cremes amb dues densitats diferents donen joc a l'hora d'emplatar. I sabeu aquella situació en la que us trobeu amb molta fruita que s'ha de gastar o s'espatlla? Doncs així va néixer aquesta sopa freda d'estiu.
Ingredients:

1 meló ben maduret i ben triat

1 papaia

Caviaroli (esferificació d'oli d'oliva, per decorar)

Pebre negre


Obriu la fruita, netegeu-la de llavors i reserveu la polpa. Tant el meló com la papaia han d'estar frescos però no freds. Els triturem per separat havent guardat abans un parell de trossets de cada fruita per fer dauets i decorar.

Toca emplatar. Aboquem en un plat fondo amb suavitat i sense agafar gaire alçada al centre del plat la "sopa" de papaia. Aquesta té una textura més espessa, més de puré i si treballem amb delicadesa aguantarà sense desviar-se gaire del centre i sense arribar a les vores.

La vora del plat està destinada a abocar curosament la sopa de meló. Omplirem el plat sense cobrir la sopa de papaia i, molt important, sense que es mesclin. Per acabar l'emplatat combinarem els dauets de fruita que havíem reservat. Els de papaia per sobre de la sopa de meló i a l'inrrevés. Especieu amb pebre i ja només queda decorar amb una mica de Caviaroli. On el trobeu? Com sempre... a la vostra botiga gourmet de confiança: Reserva Ibèrica a Rambla Catalunya amb Aragó (Barcelona).

Apa! Bon profit! Salut!


 

1 comentari:

gracies pel comentari, aviat et contestaré