Doncs resulta que l'altre día, com sempre, fruit de la casualitat tenia unes miquetes per la nevera, una mica de peix blanc descongelat i una mica de carn picada. Em venen al cap unes mandonguilles amb llagostins o amb sípia... però amb peix? I si faig mandonguilles de peix? I així va ser com van sorgir...
Ingredients:
Mandonguilles de peix
- 2 filets de panga o lluç o llenguado
- 1 grapat de llagostins pelats crús
- farina
- anet
- sal i pebre
- mousse de gamba de Palamós (es ven en potets a quasi qualsevol mercat)
Mandonguilles de carn
- 200gr. de picada mixta (porc/vedella)
- all
- julivert
- sal i pebre
- 1 c/s de pa ratllat
- 2 c/s de llet
- mostassa de Dijon
Preparació:
Comencem per les mandonguilles de carn. Piquem l'all i el julivert ben fins. Ho mesclem amb la carn, salpebrada, amb la llet i el pa ratllat. Reservem.
Per fer les mandonguilles de peix vaig optar per passar el peix per la picadora. Vaig enfarinar lleugerament la mescla per poder-la treballar amb una mica de dignitat. Vaig salpebrar i vaig afegir els llagostins a trossets mitjans i l'anet.
Vaig triar coure-ho al vapor perquè les mandonguilles poden ser sanes!! I també perquè no estava segur de que les de peix aguantéssin una cocció en cassola, olla o paella.
Tot junt vaig coure-ho al vapor en un estri adient. Heu de tenir en compte que el punt de cocció de la carn i del peix són molt diferents. Si la vostra "vaporera" té dos nivells a dues alçades (com la meva) us resoldrà fàcilment aquest problema. Si no, poseu les mandonguilles de carn primer i deu minuts després les de peix. Al final, haureu cot 15 minuts la carn i cinc el peix. Cada cosa al seu punt. Això si, sempre tapada la vaporera, que aquestes mandonguilles no porten salsa i hem de preservar el màxim líquid possible perque no quedin eixutes.
Jo vaig emplatar en pissarra alternant carn i peix amb una goteta de mousse de gamba de Palamós sota les mandonguilles de peix i amb mostassa de Dijon a sota de les mandonguilles de carn.
Dues mandonguilles per racció fan d'aquesta recepta un bon aperitiu. Sis mandonguilles un bon segon plat.
Espero que vagi de gust. Salut i bon profit!

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
gracies pel comentari, aviat et contestaré