dijous, 25 de juliol del 2013

Mandonguilles al vapor de mar i muntanya

L'altre dia, Madamme i Monsieur La Bordeta demanàven a Can Facebook idees per fer mandonguilles de peix. Cason dena! No els vaig poder passar la recepta perquè la tenia en "pendents"...

Doncs resulta que l'altre día, com sempre, fruit de la casualitat tenia unes miquetes per la nevera, una mica de peix blanc descongelat i una mica de carn picada. Em venen al cap unes mandonguilles amb llagostins o amb sípia... però amb peix? I si faig mandonguilles de peix? I així va ser com van sorgir...
Ingredients:
Mandonguilles de peix

  • 2 filets de panga o lluç o llenguado
  • 1 grapat de llagostins pelats crús
  • farina
  • anet
  • sal i pebre
  • mousse de gamba de Palamós (es ven en potets a quasi qualsevol mercat)
Mandonguilles de carn
  • 200gr. de picada mixta (porc/vedella)
  • all
  • julivert
  • sal i pebre
  • 1 c/s de pa ratllat
  • 2 c/s de llet
  • mostassa de Dijon



Preparació:
Comencem per les mandonguilles de carn. Piquem l'all i el julivert ben fins. Ho mesclem amb la carn, salpebrada, amb la llet i el pa ratllat. Reservem.
Per fer les mandonguilles de peix vaig optar per passar el peix per la picadora. Vaig enfarinar lleugerament la mescla per poder-la treballar amb una mica de dignitat. Vaig salpebrar i vaig afegir els llagostins a trossets mitjans i l'anet.
Vaig triar coure-ho al vapor perquè les mandonguilles poden ser sanes!! I també perquè no estava segur de que les de peix aguantéssin una cocció en cassola, olla o paella.
Tot junt vaig coure-ho al vapor en un estri adient. Heu de tenir en compte que el punt de cocció de la carn i del peix són molt diferents. Si la vostra "vaporera" té dos nivells a dues alçades (com la meva) us resoldrà fàcilment aquest problema. Si no, poseu les mandonguilles de carn primer i deu minuts després les de peix. Al final, haureu cot 15 minuts la carn i cinc el peix. Cada cosa al seu punt. Això si, sempre tapada la vaporera, que aquestes mandonguilles no porten salsa i hem de preservar el màxim líquid possible perque no quedin eixutes.
Jo vaig emplatar en pissarra alternant carn i peix amb una goteta de mousse de gamba de Palamós sota les mandonguilles de peix i amb mostassa de Dijon a sota de les mandonguilles de carn.
Dues mandonguilles per racció fan d'aquesta recepta un bon aperitiu. Sis mandonguilles un bon segon plat.
Espero que vagi de gust. Salut i bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

gracies pel comentari, aviat et contestaré