Avui farem una recepta clàssica reduïda a a tapa (o pintxo), carn, patata i salsa.
Necessitareu:
5 patates de platillo petites (una mica més grans que una anou)
1 filet de porc
1 formatge Reblochon (qualsevol cremós serveix)
Llet
Julivert
Sal i pebre
Maltodextrina (opcional, per lligar la salsa)
Comenceu per fer les patates al forn , obertes per la meitat i marcades amb un ganivet. Són petites, així doncs, mitja horeta a 200º serà suficient. Adapteu si cal el temps i la temperatura a les necessitats del vostre forn.
Mentre fem les patates preparem la resta de la tapa.
Posem el filet sencer en una paella i amb una mica d'oli el fem a foc lent.
Quan estigui una mica dauradet per fora el retirem momentàniament del foc i el tallem a trossos de l'amplada d'un dit.
Els tornem a la paella i els marquem banda i banda.
En un cassó a part prepararem la salsa. Retirem tota la escorça del formatge i ens quedem amb la part interior del formatge. Ho fonem amb una miqueta de llet (de vaca o de soja). Si us queda massa líquida la salsa sempre podeu lligar-la amb maltodextrina o amb farina. Afefiu julivert picat per donar un toc de color.
Anem a la darrera fase: emplatar. Mitja patata de base. A sobre un medalló de filet de porc. Napem amb la salsa i ho empalem tot amb un pinxo d'aquests tan macos i baratets que vènen a tot arreu.
Apa! Salut a tothom! Espero que us agradi.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
gracies pel comentari, aviat et contestaré