diumenge, 8 de maig del 2016

Papas con choco

Últimament estic descobrint receptes tradicionals i senzilles que m'estan agradant molt. Entre elles, aquestes "papas con choco" típiques de Cádiz i Huelva.
Amb un parell d'arranjaments per fer la recepta al meu gust, vam quedar molt satisfets. Aquí us la passo.
Per 4 raccions:
  • 1 sípia gran
  • 4 patates monalisa mitjanes
  • 1 pebrot groc
  • 3 dents d'all
  • 2 cebes mitjanes
  • pebre blanc
  • sal
  • julivert
  • oli d'oliva verge extra
  • 1 cullerada de pebre vermell
  • 1 cullerada de farina
  • conyac
  • brou de peix

Comencem posant un raig d'oli d'oliva verge extra en una olla mitjaneta i la posem al foc.
Trossegem la sípia a quadrats a una mida còmoda per menjar. La saltegem juntament amb l'all picat, la  ceba tallada en juliana i el pebrot tallat en mitges tires.
Quan tot adquireixi un to dauradet espolseu-hi una cullerada de farina i afegiu-hi un gotet de conyac i deixeu-ho reduir.
Tireu-hi una mica de pebre blanc.
Afegiu les patates pelades i trencades a trossos. Remeneu una mica.
Tireu-hi el julivert picat i la cullerada de pebre vermell. Quasi immediatament cobriu un ditet per sobre de les patates  amb brou de peix -abans de que el pebre vermell es cremi-. Porteu a ebullició i llavors abaixeu el foc i tapeu l'olla. (Si no teniu brou de peix, podeu tirar-hi aigua i una pastilleta de concentrat de caldo de peix...)
Remeneu sovint per tal que la patata es desfaci una mica i tot plegat lligui el suquet. Aproximadament, en funció de la mida dels trossos de patata, tot estarà llest en uns 25 minuts si fa no fa.
Apagueu el foc, deixeu-ho reposar cinc minutets i ja podreu emplatar.
La ració la podeu servir més escorreguda, més caldosa, en tupper i fins i tot podeu fer-ne aperitius, com els que vaig preparar jo per que els companys de feina tastessin aquest plat tan bo.
Bon profit a tothom!



 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

gracies pel comentari, aviat et contestaré