Avui toca publicar una recepta que vam tastar durant la nostra visita estival a Castilla y León. L'Ariana, leonesa de pro i "cazurra" a tota honra ens va recomanar un poble: Valdevimbres; un restaurant: La cueva de San Simón; i una recepta: tortilla guisada. 3 de 3 en encerts. Gracias Ari!
Es tracta de fer una truita de patates, cadascú a la seva manera i amb les seves maníes.
En una cassola gran on hi càpiga la truita folgada feu un sofregit amb hortalisses abundants: pebrot, albergínia, ceba, tomàquet... Procureu que quedi llarguet d'aigua.
Amb les hortalisses cuinades, incorporeu la truita sencera i feu reduïr l'excés de líquid que havíeu procurat a propòsit. La truita s'empaparà d'aquesta samfaina.
Serviu-la a la mateixa cassola i tallada a daus per fàcil consum i compartició.
Espero que us agradi aquesta variant de la tradicional truita de patates. A nosaltres ens va encantar.
Salut i bon profit!
Això em sona a la truita amb suc que fan per allà la Terra Alta. Un plat que m'agrada molt!. El vaig tastar fa no massa a la Faterella...
ResponEliminaLa veritat, ni n'havia sentit a parlar... i em fa ràbia. Tan a prop i tan poc conegut (per mi). Haig d'explorar més territoris catalans!
ResponEliminaSalut Ricard!