De moment avui publicaré el que vam menjar fa uns deu dies (perque us feu a la idea del retard que porto).
Intentaré fer bona memòria. No em costarà gens tenint en compte el material de primera que em va vendre la meva peixatera favorita, la Gemma, -¡simpàtica!- que també serà mare, més o menys alhora que nosaltres.
Llista de la compra per dues raccions:
- 1 morro de bacallà fresc
- 6 garoines
- oli d'oliva verge
- pebre vermell
- anet
- mitja llimona
Per no variar, no em moc de la cuina senzilla, ràpida i resultona.
Comenceu treballant les garoines, les obriu, reserveu el corall i poseu la resta dins d'una olla, afegiu una mica d'aigua, no gaire, i feu-ho bullir.
Comenceu treballant les garoines, les obriu, reserveu el corall i poseu la resta dins d'una olla, afegiu una mica d'aigua, no gaire, i feu-ho bullir.
La cocció al vapor és de les més idònies per aquest tall de peix fresc, que el deixa molsut, melós, com a mi m'agrada. Per dur-la a terme si no disposeu dels estris adients no és difícil. Jo poso l'escorredor de pasta (sobretot que sigui metàl·lic, no de plàstic) a sobre de l'olla i a sobre de l'escorredor, la tapa de l'olla. Un mètode una mica cutre-salchichero -com diría l'Alfons Arús...- però efectiu. Si no teniu calers (com jo) o us falta lloc a la cuina (com a mi) aquesta és una bona alternativa. Per fer les coses al vapor el nivell d'aigua mai ha de sobrepassar el de l'escorredor o llavors estariem bullint. Millor mireu la foto.
Un quart d'hora de cocció al vapor serà suficient, però varieu-lo en funció del vostre mètode. Si teniu els estris adients potser calgui menys temps, ja que no teniu pèrdues significatives de vapor. El meu consell? Aneu controlant el peix i quan estigui al vostre gust, el retireu.
El serviu al plat amb compte amb una espàtula, col·loqueu el corall de les garoines, condimenteu amb anet i amb pebre vermell i ho amaniu amb oli i esprement la llimona per sobre. Vaig aprofitar per posar de guarnició aquell arròs negre de morcilla que vaig publicar fa poc. Aquest plat va resultar tot un encert de contrastos.
Espero que us animeu a fer-lo i que us agradi. Salut i bon profit!
Un quart d'hora de cocció al vapor serà suficient, però varieu-lo en funció del vostre mètode. Si teniu els estris adients potser calgui menys temps, ja que no teniu pèrdues significatives de vapor. El meu consell? Aneu controlant el peix i quan estigui al vostre gust, el retireu.
El serviu al plat amb compte amb una espàtula, col·loqueu el corall de les garoines, condimenteu amb anet i amb pebre vermell i ho amaniu amb oli i esprement la llimona per sobre. Vaig aprofitar per posar de guarnició aquell arròs negre de morcilla que vaig publicar fa poc. Aquest plat va resultar tot un encert de contrastos.
Espero que us animeu a fer-lo i que us agradi. Salut i bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
gracies pel comentari, aviat et contestaré