- 2 botifarrons de ceba (morcilla)
- 200gr. d'arròs bomba
- tres cullerades de tomàquet fregit
És molt senzill de fer, trenqueu els botifarrons i els sofregiu juntament amb el tomàquet i l'arròs. Havent passat cinc minutets afegiu aigua bullint, baixeu el foc i coeu l'arròs a foc lent durant 18-20 minuts, controlant el punt de cocció que us agradi.
Aquí ve la clau de la recepta. És molt important que un cop fet, deixeu refredar bastant l'arròs, per poder-lo treballar, fer un timbal, un turonet... per poder donar-li forma, després si cal ja el tornareu a escalfar. Sinó us quedarà com a mi: un arròs negre descomposat que sembla ben bé, i amb perdó, una tifa, cosa gens agradable si recordem que el menjar també entra pels ulls. Lamento no poder presentar una foto de com queda quan es fa bé. Us posaré una foto per escarmentar-vos de quin aspecte té quan es fan les coses malament. Ara si, de sabor, boníssim. No ho dubteu. La Vane i el Cristobal us ho poden corroborar que van ser qui el van tastar.
El podeu servir, més que com un primer plat, com una tapeta a sobre d'una llesca de pa, o a un raconet del plat fent de guarnició.
Salut a tothom! Bon profit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
gracies pel comentari, aviat et contestaré