Anem per feina! Llista de la compra:
- 200gr de llenties pardines cuites
- 1 tros de xoriç dolç
- 1 ceba
- 1 fulla de llorer
- 2 talls de cap de llom (la carn de porc també poden ser botifarra, llom, salsitxes...) jo vaig triar el cap de llom perquè és melós i gustós.
- 4 gambes
- 2 llesques de pa torrat
- oli d'oliva
Preparem les llentíes com si anéssim a fer un estofat. Tallem la ceba en juliana, tallem en trossets la carn de porc -si és una botifarra només cal obrir-la- i el xoriç i ho posem tot a la cassola a sofregir amb la fulla de llorer.
Quan tot estigui daurat afegim aigua i les llentíes i ho deixem bullir una hora.
Retirem la fulla de llorer i ho passem per la batedora que quedi amb textura de crema, ben finet. Si cal, ho passem per un colador per deixar-ho més fi encara. Deixem refredar una mica i mentrestant preparem les gambes. Per que quedés més vistós, aquesta vegada vaig pelar-les en cru, deixant la cua i el cap.
Saltem les gambes a la paella amb un raig d'oli d'oliva.
Emplatem la crema i col·loquem a sobre amb una mica de traça les gambes i els trosso de pa torrat. Salpebrem i decorem amb un raig d'oli d'oliva.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
gracies pel comentari, aviat et contestaré