El passat setze de febrer va morir de manera sobtada un dels grans cuiners catalans, en Santi Santamaria, xef del Racó de Can Fabes de Sant Celoni. No sóc qui per jutjar-lo com a persona, no vaig tenir la sort de conèixe'l personalment. I sobre la notícia de la seva mort ja llegireu més i millor a altres mitjans especialitzats on escriuen periodistes de veritat, gent documentada i no aficionats com jo.
Jo vull parlar com el que sóc, un petit i modest aficionat a la cuina. Ahir no només va morir una persona, va morir una manera de fer, una manera de cuinar, tradicional, sensible, catalana. Una font d'inspiració per molts, entre els quals m'hi compto, gràcies a gent com en Santi estimo els fogons, estimo la cuina i entenc el ritual de la alimentació d'una altra manera. Espero que mai deixi d'haver gent com ell, en el pla professional.
Les meves condolències a la familia i als amics. Descansa en pau.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
gracies pel comentari, aviat et contestaré