Em vaig informar llegint receptes variades i veient videos de xefs amateurs i professionals. Perquè això de les receptes tradicionals ja se sap que tants caps, tants barrets. He triat el millor de cada casa, el que m'agrada de cada recepta i hem fet un bon arròs amb llet a casa.
Els ingredients per 4 racions són:
- 650ml de llet sencera
- 200ml de crema de llet
- 150gr d'arròs bomba (o una altra varietat rica en midó)
- 50gr de sucre
- pell de llimona
- pell de taronja
- 1 branca de canyella
- 20gr de mantega
- 1c/p d'essència de vainilla
- canyella en pols
Comencem escalfant la llet i la crema de llet a foc lent tot infusionant els aromatitzants sòlids: la branca de canyella, la pell de taronja i la pell de llimona.
Quan bulli, afegim l'arròs. L'hem de anar remenant sovint. A aquests efectes, aquest arròs és com un risotto, ens demana que l'acompanyem i hi estem a sobre.
Després de remenar i remenar una bona estona (vora vint minuts) quan l'arròs estigui quasi cuit, retirarem els aromatitzants sòlids i afegirem el sucre i la culleradeta d'essència de vainilla. I com no, seguim remenant amb moviments envoltants fins que l'arròs estigui completament cuit.
Apaguem el foc i afegim la mantega. Remenem ja per última vegada i un cop desfeta i integrada la mantega podem agafar un cullerot de servir i fer racions en bols.
Cobrim amb film el bol i deixem atemperar. Un cop atemperat el podem guardar a la nevera. Serà just abans de servir que espolsarem una mica de canyella per sobre i ja podrem gaudir d'aquestes postres tan bones i que tans bons records porten a aquells que ja comptem algunes desenes d'anys.
Salut i bon profit a tothom!

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
gracies pel comentari, aviat et contestaré