diumenge, 22 de març del 2020

Arròs amb llet

El meu fill tenia com a deures presentar una recepta amb arròs. Havia de ser una recepta senzilla, ja que la criatura té vuit anys, i vaig trobar que l'arròs amb llet era una bona proposta.

Em vaig informar llegint receptes variades i veient videos de xefs amateurs i professionals. Perquè això de les receptes tradicionals ja se sap que tants caps, tants barrets. He triat el millor de cada casa, el que m'agrada de cada recepta i hem fet un bon arròs amb llet a casa.
Els ingredients per 4 racions són:
  • 650ml de llet sencera
  • 200ml de crema de llet
  • 150gr d'arròs bomba (o una altra varietat rica en midó)
  • 50gr de sucre
  • pell de llimona
  • pell de taronja
  • 1 branca de canyella
  • 20gr de mantega
  • 1c/p d'essència de vainilla
  • canyella en pols

Comencem escalfant la llet i la crema de llet a foc lent tot infusionant els aromatitzants sòlids: la branca de canyella, la pell de taronja i la pell de llimona.
Quan bulli, afegim l'arròs. L'hem de anar remenant sovint. A aquests efectes, aquest arròs és com un risotto, ens demana que l'acompanyem i hi estem a sobre.
Després de remenar i remenar una bona estona (vora vint minuts) quan l'arròs estigui quasi cuit, retirarem els aromatitzants sòlids i afegirem el sucre i la culleradeta d'essència de vainilla. I com no, seguim remenant amb moviments envoltants fins que l'arròs estigui completament cuit. 
Apaguem el foc i afegim la mantega. Remenem ja per última vegada i un cop desfeta i integrada la mantega podem agafar un cullerot de servir i fer racions en bols. 
Cobrim amb film el bol i deixem atemperar. Un cop atemperat el podem guardar a la nevera. Serà just abans de servir que espolsarem una mica de canyella per sobre i ja podrem gaudir d'aquestes postres tan bones i que tans bons records porten a aquells que ja comptem algunes desenes d'anys.
Salut i bon profit a tothom!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

gracies pel comentari, aviat et contestaré