Per fer-la necessiteu:
- 2 carbassons mitjanets
- 3 ous ecològics
- sal
- pebre blanc
- nou moscada
- oli d'oliva verge extra
Comenceu per rentar els carbassons i tallar-los a daus petits. Els saltejeu en una paella amb oli d'oliva verge extra a foc suau fins que s'estovin una mica sense agafar color.
Mentrestant, en un bol bateu els ous.
Quan el carbassó estigui llest, aboqueu-lo al bol amb els ous, afegiu-hi la sal, el pebre blanc i la nou moscada i mescleu-ho bé. Tasteu-ho ara, ja que aquest és l'últim moment que teniu per rectificar el punt de sal i espècies.
Paella calenta amb una mica d'oli i el foc mig. Aboqueu la mescla dels ous i el carbassó. Durant els primers moments aneu remenant la mescla a mida que es vagi quallant. Quant més remeneu la mescla, més feta quedarà la truita, quant menys... més líquida. Feu-ho al vostre gust.
Un cop tingueu el vostre punt, deixeu de remenar i deixeu enrossir la truita. Amb l'ajuda d'un plat, feu-li la volta i enrossiu per l'altra banda.
Controleu temps i temperatura: massa temps us resultarà una truita completament passada de cocció, massa temperatura us socarrarà l'exterior de la truita i us deixarà l'interior sense coure. Com tot a la vida, és qüestió d'experiència, d'assaig-error.
Un cop la tingueu rossa pels dos costats, trieu el costat més maco i que aquest quedi amunt per fer la foto ;-) i que faci molt de goig quan la presenteu a taula.
Bon profit a tothom!


Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
gracies pel comentari, aviat et contestaré