diumenge, 26 de juny del 2016

Truita de carbassó

Aquí va una d'aquestes receptes ràpides i bones per l'estiu: la truita de carbassó.
Per fer-la necessiteu:
  • 2 carbassons mitjanets
  • 3 ous ecològics
  • sal
  • pebre blanc
  • nou moscada
  • oli d'oliva verge extra


Comenceu per rentar els carbassons i tallar-los a daus petits. Els saltejeu en una paella amb oli d'oliva verge extra a foc suau fins que s'estovin una mica sense agafar color.
Mentrestant, en un bol bateu els ous.
Quan el carbassó estigui llest, aboqueu-lo al bol amb els ous, afegiu-hi la sal, el pebre blanc i la nou moscada i mescleu-ho bé. Tasteu-ho ara, ja que aquest és l'últim moment que teniu per rectificar el punt de sal i espècies.

Paella calenta amb una mica d'oli i el foc mig. Aboqueu la mescla dels ous i el carbassó. Durant els primers moments aneu remenant la mescla a mida que es vagi quallant. Quant més remeneu la mescla, més feta quedarà la truita, quant menys... més líquida. Feu-ho al vostre gust.
Un cop tingueu el vostre punt, deixeu de remenar i deixeu enrossir la truita. Amb l'ajuda d'un plat, feu-li la volta i enrossiu per l'altra banda.
Controleu temps i temperatura: massa temps us resultarà una truita completament passada de cocció, massa temperatura us socarrarà l'exterior de la truita i us deixarà l'interior sense coure. Com tot a la vida, és qüestió d'experiència, d'assaig-error.

Un cop la tingueu rossa pels dos costats, trieu el costat més maco i que aquest quedi amunt per fer la foto ;-) i que faci molt de goig quan la presenteu a taula.
Bon profit a tothom!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

gracies pel comentari, aviat et contestaré