dimarts, 5 de novembre del 2013

Arròs amb curri de verdures

Ho reconec: jo tenia el curri desprestigiat. El tenia com un condiment de segona per camuflar aliments de baixa categoria o en un lleuger mal estat. El que passa és que estava desinformat. Darrera de qualsevol menyspreu acostuma a haver-hi una falta de cultura o d'informació... no sempre, però és bastant habitual.
El curri no només és un condiment per aromatitzar "el que sigui" al curri. També pot ser subjecte protagonista d'una recepta tipus "el que sigui" AMB curri.
Aquest descobriment se'm va rebelar a l'estimat restaurant Futami de Barcelona on fan un magnífic arròs amb porc ibèric arrebossat i curri. Vaig fer-los les preguntes suficients per poder fer una prova a casa i aqui em teniu.
Ingredients:
250gr d'arròs
Curri en pols (al vostre gust: vermell, groc, marró, verd...)
1 Pastanaga
1 Ceba
1 Patata
1/4 de pebrot vermell

Per preparar el curri haureu de ratllar totes les hortalisses. Podeu fer-ho amb un ratllador fi o passant-ho tot per la picadora. Vosaltres mateixos. La patata i la ceba van pelades.
Ho estoveu en una paella. Aboqueu dues cullerades de curri, remeneu i afegiu un got d'aigua. Deixeu reduïr i tasteu. Comproveu sabor i textura. I afegiu aigua o curri en funció de les vostres preferències.
Si queda fort o si les hortalisses no estan prou cuites... afegiu aigua i torneu a reduïr.
Si li falta potència... afegiu curri.
La idea és que quedi la textura d'una crema granulada una mica espessa. Mentre heu fet el curri, haureu fet l'arròs. Simplement bullit.
L'escorreu i serviu al plat.
70% d'arròs, 30% de curri.
Aquesta recepta és vegana, però si voleu hi podeu posar per sobre un pitet de pollastre o de gall d'indi a la planxa o arrebossat.
Tingueu un mocador a mà que aquest plat us farà suar. Avisats esteu.
Salut i bon profit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

gracies pel comentari, aviat et contestaré