Sí que he volgut donar-li un toc personal a aquesta simplicitat, condimentant l'arròs a la meva manera. Ara us explico com ho he fet. De moment anem a comprar, per una parelleta, com la Vane i com jo caldran:
- 3 grapats d'arròs bomba
- 8 gambes (compreu-les congelades... us farà menys llàstima posar-les a bullir, ¿eh Xavi?)
- 4 alls
- julivert
- sal
- oli d'oliva
- no li he posat una fulleta de llorer perquè no en tenia, però segur que queda fantàsticament bé
Comenceu per posar a bullir un litre d'aigua, la quantitat justa per que es cogui l'arròs i sobri una miqueta d'aigua, però no gaire. Per entendre'ns, al final queda com un arròs caldós, però no com una sopa d'arròs.
A l'aigua poseu els alls des del principi, que es vagin estovant.
Quan bulli, poseu l'arròs i disposeu d'un quart d'hora per les vostres coses, trucar a la mare, parar la taula, fer petons a la vostra parella, o veure el final del vostre programa favorit.
Quan hagi passat aquest quart d'hora torneu a la cuina i afegiu les gambes a la olla. Si les gambes eren congelades, descongeleu-les prèviament. Bulliu durant cinc minuts més o fins que l'arròs arribi al punt de cocció desitjat i apagueu el foc i deixeu reposar.
Mentre l'arròs reposava ha sigut quan m'ha vingut la inspiració del toc personal. Anem per feina que el temps corre.
Amb una cullera rescateu els alls, peleu-los i poseu-los en un morter. Piqueu una mica de julivert fresc, afegiu-lo al morter i doneu-li volum i textura amb la mà de morter i tres o quatre cullerades d'oli d'oliva.
Presenteu el plat posant l'arròs i a sobre les gambes. Al centre poseu una cullerada i mitja de la pìcada que hem preparat. Bon profit amigues i amics, que segur que us aprofita. Us sorprendrà aquell puntet de gamba que agafa l'arròs, que tant li agrada a en Xavi i tants bons records d'infància li porta. Us llepareu els dits. Salut!
Ostres, doncs si...ha d'estar bo! he de dir q quan ho vas dir l'altre dia no vaig quedar gaire convençuda i ara amb el teu toc de l'all i julivert queda tot ben engalanat...
ResponEliminaUna abraçada,
Haig de dir que el toc personal és simplement un toc, la autèntica gràcia de la recepta és la simplicitat de l'arròs amb gambes. Fins que no ho provis no sabràs fins a quin punt n'està de bò. I prova a deixar-lo refredar, el sabor a gamba encara es potencia més. Un petó i gracies per seguir el blog. Et corresponc...
ResponEliminaRealment molt bo, llàstima que ara l'olor a marisc i peix em porti boja i no estigui molt a gust menjant-los, però realment boníssim!!
ResponEliminaCarinyu... qui t'entengui, que et compri!
ResponEliminaAmb l'embaràs no toleres bé ni el peix ni el marisc però estava bò. Això és una fan incondicional!!
Jo encara que a vegades no t'entengui no et canvio per res del món, eh? T'estimo!